Covid-19| Imunitatea durează mai mult de 6 luni, arată un nou studiu realizat în SUA

Covid-19| Imunitatea durează mai mult de 6 luni, arată un nou studiu realizat în SUA

Imunitatea împotriva Covid-19 ar putea dura cel puțin șase luni, datorită celulelor de memorie care țin evidența infectării și reactivează protecția imunitară în caz de reinfectare, potrivit unui studiu publicat luni, 17 ianuarie.

„Rezultatele sugerează că persoanele care au fost infectate cu SARS-CoV-2 pot dezvolta un răspuns rapid și eficient (imun) la a doua expunere la virus”, potrivit revistei Nature, care publică acest studiu.

Condus de cercetătorii de la Universitatea Rockefeller din New York, studiul implică 87 de persoane care au fost infectate cu coronavirus, examinate prima dată după o lună, apoi la șase luni de la infectare. Arată că nivelul anticorpilor produși de organism pentru a se apăra împotriva infectării scade, în timp. În schimb, cel al limfocitelor B rămâne constant.

Celule, care fac parte din globulele albe din sânge, își amintesc o infectare: pot declanșa din nou producția de anticorpi în cazul unei noi infectări cu același agent patogen. Problema imunității a făcut obiectul multor cercetări de la începutul pandemiei Covid-19.

La începutul lunii ianuarie, un alt studiu american publicat în revista Science a concluzionat că majoritatea foștilor pacienți ar putea fi imunizați timp de cel puțin opt luni după contractarea Covid-19, datorită memoriei imune la care contribuie anumite celule.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook