Covid-19| De teamă să nu se infecteze, londonezii refuză să se sprijine de balustradele din mijloacele de transport și se accidentează, uneori mortal

Covid-19| De teamă să nu se infecteze, londonezii refuză să se sprijine de balustradele din mijloacele de transport și se accidentează, uneori mortal

De teamă să nu se contamineze cu SARS-Cov-2, mulți londonezi sunt reticenți în a se ține de balustradele scărilor rulante din stațiile de metrou. Rezultat: o creștere a numărului de accidente potențial fatale, avertizează agenția de transport din Londra, citată de presa britanică.

12 persoane au murit sau au fost grav rănite din aprilie până în iunie în metrou și 23 în autobuze. Cifra este mai mare decât în ​​celelalte trimestre ale anului 2020-2021, subliniază cotidianul The Telegraph.

Unul dintre „cele mai mari riscuri” pentru siguranța călătorilor este să stea în picioare în mijloacele de transport și să cadă din cauza „percepției că balustrada este contaminată cu SARS-Cov-2”, spune Andy Lord, directorul general al companiei care administrează metroul londonez. Cei în vârstă sunt cel mai expuși riscului, ei cad deseori atunci când încearcă să pună bagajele pe scara rulantă.

Un risc de contaminare aproape de zero

Norme speciale de curățare și igienizare sunt deja în vigoare, iar autoritatea de transport (TfL) intenționează să extindă instalarea, începută anul trecut, dispozitivelor de radiații ultraviolete, pentru a eradica virusul.

Un raport TfL cu privire la siguranța pasagerilor indică faptul că numărul de răniți la un milion de utilizatori este în prezent „peste obiectivul” stabilit de autoritate.

„Numărul persoanelor ucise sau rănite a crescut odată cu întoarcerea călătorilor. Rata accidentelor este ridicată”, se arată în document. „Comparativ cu trimestrul anterior, a existat, de asemenea, o ușoară creștere a numărului de răniți care erau sub influența băuturilor alcoolice.”

Teama călătorilor este nefondată, deoarece virusul se transmite în principal pe calea aerului. La sfârșitul lunii ianuarie, un studiu american arăta că riscul de infectare prin atingerea unei suprafețe contaminate este mai mic de 0,05%.

Sursa: Paris Match

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook