Covid-19: China suspendă importurile unei companii americane care comercializează carne de pui

Covid-19: China suspendă importurile unei companii americane care comercializează carne de pui

Beijingul a ordonat închiderea unei fabrici care aparține mărcii americane PepsiCo, după descoperirea unor noi cazuri de coronavirus.

Autoritățile chineze, ca parte a luptei împotriva coronavirusului, au suspendat duminică importurile unei mărci americane producătoare de carne de pui și au dispus închiderea unei fabrici a mărcii PepsiCo la Beijing. Importurile mărcii Tyson Foods sunt „suspendate temporar”, a spus administrația generală a vămilor, după ce virusul a fost detectat într-o fabrică a grupului american. Produsele sosite deja în China vor fi confiscate.

În cazul închiderii fabricii PepsiCo din capitala chineză, aceasta s-a produs după ce câțiva angajați au fost testați pozitiv, conform purtătorului de cuvânt al mărcii, Fan Zhimin.

Oficialii din domeniul sănătății au declarat că au depistat 22 de cazuri noi duminică la Beijing, unde peste două milioane de rezidenți au fost deja testați, pentru a preveni răspândirea unui nou val de infectări. Peste 220 de persoane au fost deja testate pozitiv, cazurile fiind legate de piața umedă Xinfadi.

Noul focar este sub control

Localnicii au fost sfătuiți vineri să arunce fructele de mare cumpărate de la piața mai Xinfadi. De asemenea, autoritățile au anunțat vineri o campanie națională de inspecție a produselor alimentare importate. Sunt testați angajații restaurantelor, supermarketurilor, piețelor și furnizorilor de produse alimentare.

Un înalt oficial al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China a declarat reporterilor că noul focar era sub control, dar că Beijingul va continua să înregistreze noi cazuri.

26 de cazuri noi au fost depistate duminică (la nivelul întregii tări), dintre care trei în provincia Hebei, care se învecinează cu capitala. Una dintre persoanele testate pozitiv a lucrat la piața Xinfadi. De asemenea, autoritățile au raportat și un caz importat.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook