Covid-19| Amenințare cu bombă la o fabrică în care este produs vaccinul AstraZeneca. Clădirea a fost evacuată

Covid-19| Amenințare cu bombă la o fabrică în care este produs vaccinul AstraZeneca. Clădirea a fost evacuată

O fabrică în care se produc și se depozitează doze ale vaccinului AstraZeneneca a fost evacuată după ce a fost detectat un pachet suspect. „În urma recomandărilor experților, am evacuat parțial locația”, spune producătorul de vaccinuri Wockhardt din Marea Britanie. Poliția și armata investighează incidentul.

Fabrica este izolată, iar cetățenilor li s-a cerut să păstreze distanța. Nu au fost raportate victime. O echipă de geniști a fost văzută la fața locului.

„Fabrica Wockhardt din Wrexham a primit în această dimineață un pachet suspect. Autoritățile au fost imediat anunțate și au intervenit. Siguranța angajaților și continuarea activității rămân subiecte de importanță majoră”, spune compania într-un comunicat.

John Roberts, proprietar al companiei CMS Wrexham Ltd, care se află în apropierea fabricii de vaccinuri, a declarat că a auzit „o bubuitură puternică” în jurul orei locale 11:35, dar nu poate spune cu exactitate de unde a vezit zgomotul.

„Suntem vecini cu fabrica Wockhardt. Stăteam de vorbă cu doi colegi când am auzit o explozie sau o bubuitură”, spune el. „Am mers afară, dar n-am văzut nimic. Când am privit în cealaltă parte, doi indivizi se aflau pe acoperișul fabricii. Apoi poliția a blocat drumul de acces”.

Wockhardt a încheiat o înțelegere cu guvernul englez în august 2020, pentru a produce și distribui dozele de vaccin.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook