Covid-19 | A contaminat 71 de persoane folosind ascensorul clădirii în care locuia

Covid-19 | A contaminat 71 de persoane folosind ascensorul clădirii în care locuia

O femeie s-a întors din Statele Unite pe 19 martie, fără simptome de Covid-19, dar a decis să se izoleze acasă ca precauție, după cum a declarat Centrul chinez pentru controlul bolilor (CCDC) revistei științifice Emerging Infectious Diseases.

În această perioadă, femeia a avut grijă să nu întâlnească pe nimeni, dar a folosit liftul pentru a-și face cumpărăturile, ceea ce a fost suficient pentru a transmite coronavirusul vecinului din apartamentul de alături.

Acesta din urmă și-a infectat apoi mama și pe prietenul ei, care veniseră să-l viziteze. Câteva zile mai târziu, pe 29 martie, cuplul a mers la o petrecere cu un grup de prieteni. Pe 2 aprilie, una dintre persoanele din acest grup a suferit un accident vascular cerebral și a fost internată în spital. Dar bărbatul nu s-a dovedit pozitiv pentru coronavirus decât după câteva zile, la fel ca și cei doi fii ai săi. Înainte de asta, prietenul mamei vecinului femeii aflate în carantină fusese primul care a fost testat pozitiv.

Medicii au putut apoi să reconstruiască lanțul complet de contaminare. Aceștia au reușit să stabilească că bărbatul cu accident vascular cerebral și cei doi copii ai săi au transmis coronavirusul altor 28 de persoane (inclusiv cinci asistente medicale și un medic) într-un prim spital, iar 20 au fost infectate în al doilea spital în care a fost internat.

În ceea ce privește femeia întoarsă din Statele Unite, ea a fost supusă unui test serologic care a arătat că are anticorpi și, prin urmare, a fost contaminată. „Credem că femeia a fost purtător asimptomatic și că vecinul ei a fost contaminat prin contactul cu suprafețele din liftul clădirii unde locuiau”, a spus CCDC. Rezultatele noastre ilustrează modul în care o simplă infecție asimptomatică cu noul coronavirus poate duce la contaminarea pe scară largă în cadrul unei comunități.”.

Sursa: CNews

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook