COVID: 1700 studenți izolați în campusului universității Manchester Metropolitan University

COVID: 1700 studenți izolați în campusului universității Manchester Metropolitan University

Această perioadă a anului era menită să anunțe începutul anului universitar pentru studenți
Dar pentru mulți studenți din Europa, realitatea înseamnă mai degrabă izolarea între cei patru pereți ai camerelor lor.
Creșterea focarelor COVID-19 a condus la blocarea mai multor univeristăți din Belgia, Elveția și Marea Britanie.

Aproximativ 1.700 de studenți au fost închiși la Manchester Metropolitan University (MMU) la doar două săptămâni de la începutul noului an universitar.

„Vineri am primit un e-mail în jurul orei 17:00, în două minute erau gardienii la poartă”, a declarat pentru Euronews Will, un student la drept în vârstă de 19 ani.
„I-au spus unuia dintre colegii mei de cameră că nu li se permite să-și părasească (reședințele), asta a fost imediat după ce au trimis acel e-mail”.

Alți studenți MMU, precum Gabriel Priest, vor mai mult sprijin:
„M-am mutat din Italia, m-am mutat în Anglia și această situație este dificilă pentru mine, deoarece nu am primit niciun ajutor de la universitate”, a spus studentul din anul I.
„Nu mi-am primit programele, nu mi-am luat împrumutul, nu pot deschide un cont bancar, așa că am probleme. Nu am primit niciun ajutor de la nici un tutor.”
„Această (închidere forțată) face mult mai dificil să-mi ajut părinții să plătească chiria pentru că nu pot ieși pentru a îmi găsi un loc de muncă.”

Universitatea le-a spus studenților săi închiși că pot părăsi campusul doar dacă merg acasă sau pentru o urgență medicală. Luni seară li s-a oferit o reducere la chiriere de două săptămâni și un card cadou de 50 de lire pentru alimente prin e-mail, la trei zile după aplicarea blocajelor de locație. De asemenea, li s-a oferit ajutor pentru spălătorie, cumpărături online prioritare și acces la medicamente.
„Decizia de a cere elevilor care locuiesc în aceste camere să se autoizoleze a fost luată în urma discuțiilor cu Public Health England și Manchester City Council, după ce 127 studenți au fost testați pozitiv.” MMU declară pe site-ul său.

Mai multe detalii găsești aici și aici.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook