Coronavirus: Ibuprofenul va fi testat ca tratament

Coronavirus: Ibuprofenul va fi testat ca tratament

Oamenii de știință au început un nou studiu pentru a stabili dacă ibuprofenul ar putea să-i ajute pe bolnavii de Covid-19.

O echipă formată din medici și oameni de știință de la spitalul London’s Guy’s and St Thomas’ și King’s College London consideră că medicamentul (care nu este administrat doar pentru dureri, ci este și un anti-inflamator) ar putea reduce dificultățile de respirație.

Cercetătorii speră că acest remediu, care are un cost redus, poate preveni intubarea pacienților.

Testele presupun administrarea ibuprofenului în combinație cu tratamentul obișnuit.

Studiile pe animale au demonstrat că poate trata sindromul respirator acut, una dintre complicațiile care pot apărea în urma Covid-19.

Profesorul Mitul Metha, de la King’s College London a declarat că “trebuie continuăm testele pentru a vedea dacă rezultatele sunt în ton cu așteptările pe care le avem”.

La începutul pandemiei au existat temeri că ibuprofenul ar putea avea un efect negativ, mai ales după ce ministrul Sănătății din Franța, Oliver Veran, a spus că utilizarea unor anti-inflamatoare ca ibuprofenul ar putea agrava infectarea și a sfătuit pacienții să folosească paracetamol.

Pentru formele medii de Covid-19, pacienții sunt sfătuiți să înceapă tratamentul cu paracetamol, în primă fază, pentru că are mai puține efecte secundare față de ibuprofen și reprezintă o variantă mai sigură.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook