Coronavirus: „Epidemia dispare” în Marsilia, spune Didier Raoult

Coronavirus: „Epidemia dispare” în Marsilia, spune Didier Raoult

Foarte optimist, Didier Raoult consideră că „este posibil ca epidemia Covid-19 să dispară în primăvară” la Marsilia. „Din păcate, nu știm nimic despre asta”, replică agenția de sănătate din Franța.

Știrile sunt (foarte) încurajatoare, potrivit profesorului Didier Raoult. Profesorul din Marsilia a declarat într-un videoclip postat marți seară pe contul său de Twitter că „epidemia dispare” la Marsilia.

Directorul Institutului Hospitalo Universitaire (IHU) Méditerranée dă asigurări conform cărora curbele de contagiune pentru Covid-19 se prăbușesc: „Există o scădere foarte semnificativă a numărului de cazuri detectate și chiar mai semnificative la persoanele care vin să se testeze deși sunt asimptomatice”.

Astfel, IHU a numărat în perioada maximă de contaminare „368 de cazuri noi pe zi”, iar acum „suntem în zona de 60 până la 80 pe zi”, precizează din nou profesorul.

„Din motive extrem de ciudate”

Fiind optimist, Didier Raoult consideră că „este posibil ca epidemia să dispară în primăvară”. „Este posibil ca în câteva săptămâni să nu mai existe cazuri din motive extrem de ciudate dar pe care suntem obișnuiți să le vedem în cea mai mare parte a bolilor virale de tip respirator”.

Prea optimist? Intervievat de France Bleu Provence, directorul agenției regionale de sănătate de pe Coasta de Azur, Philippe De Mester, consideră totuși că „este prematur să prezicem sfârșitul epidemiei”.

„Din păcate, nu știm. Am înregistrat, este adevărat, în ultimele zile o scădere a progresiei epidemiei, deloc o regresie. Epidemia va continua și va dura săptămâni.”.

„Un om de știință grozav”

Și adaugă: „Este posibil să nu am notorietatea profesorului Raoult, dar trebuie să fim foarte serioși cu privire la măsurile de izolare. Așa vom reusi.”.

Invitat marți la microfonul Radio France International, președintele Emmanuel Macron l-a salutat pe profesorul Didier Raoult, numindu-l „un om de știință grozav” și crezând că bioterapia folosită de acest specialist în boli infecțioase „trebuie testată”. În același timp trebuie să « fim prudenti » a continuat șeful statului.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook