Coronavirus: Dispozitivul cu raze ultraviolete care poate dezinfecta avioanele

Coronavirus: Dispozitivul cu raze ultraviolete care poate dezinfecta avioanele
Foto: Reuters

Compania Dimer UCV Innovations a creat un aparat care emite raze UV-C în 2014, denumit GermFalcon. Criza coronavirusului a crescut foarte mult cererea pentru acest dispozitiv care este destinat dezinfectării aeronavelor.

“Nu ne-am fi dorit ca pandemia să fie cea care să crească cererea în acest domeniu. Însă asta este situația și încercăm să producem dispozitivele cât de repede putem.”, a spus Elliot Kreitenberg, președinte și cofondator Dimer UCV Innovations.

El nu a dat detalii despre vânzări, dar a spus că aparatele sunt puse la dispoziție în mod gratuit companiilor din domeniu, pe durata pandemiei.

GermFalcon este un robot de dimensiunile căruciorului pentru alimente și poate fi mișcat de-a lungul benzii dintre scaune. “Aripile” lui se extind și emit razele UV în interiorul cabinei.

Kreitenberg spune că o aeronavă de dimensiuni normale poate fi curățată în trei minute.

Ultravioletele de tip UV-C distrug acizii nucleici din organisme și previn înmulțirea acestora. Metoda este folosită cu precădere în spitale și laboratoare medicale, spun experții.

Există trei tipuri de raze ultraviolete: UV-A, UV-B și UV-C, iar UV-C sunt cele mai puternice. Ca să-ți faci o idee, 95% din ultravioletele provenite de la soare vin sub formă de UV-A.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook