Coreea de Sud se luptă deja cu al treilea val al epidemiei Covid-19

Coreea de Sud se luptă deja cu al treilea val al epidemiei Covid-19

Coreea de Sud a raportat duminică 1.030 de cazuri noi de coronavirus, o cifra care ilustrează dificultatea Seoulului de a bloca al treilea val epidemic.

Țara a fost lăudată mult timp drept un model de gestionare a crizei de sănătate, grație unei strategii foarte amănunțite de testare și monitorizare a persoanelor care au intrat în contact cu pacienți Covid, dar și unui mare respect pentru instrucțiunile de distanțare fizică. Dar o reapariție epidemică în Seul a surprins țara în ultimele săptămâni și l-a obligat pe președintele Moon Jae-in să-și ceară scuze, într-o postare pe Facebook, cu privire la dificultățile întâmpinate de guvernul său în fața acestui nou val. Sâmbătă, el a vorbit despre o situație „foarte gravă”, întrucât Coreea de Sud a anunțat 950 de noi infectări, care reprezentau deja un record de la începutul pandemiei.

Autoritățile au raportat duminică 1.002 cazuri noi de transmisie locală și 28 de cazuri noi importate. Aproape 800 dintre noile cazuri au fost înregistrate în zona Seoul, care găzduiește jumătate din populația țării.

Creșterea observată în acest weekend vine după o serie de zile în care numărul de cazuri noi a oscilat între 500 și 600, în ciuda înăspririi restricțiilor dispuse săptămâna aceasta în zona capitalei.

Evenimentele, în special cele sportive, nu pot găzdui mai mult de 50 de persoane sau spectatori, cafenelele pot servi băuturi doar în timpul mesei, iar restaurantele trebuie să închidă la ora 21:00.

Coreea de Sud a fost una dintre primele țări afectate de pandemia pornită din China la începutul anului. Dar aproape controlase epidemia cu sistemul ei de „urmărire, testare, tratare”, fără să trebuiască vreodată să impună măsuri brutale de izolare, cum s-a întâmplat în Europa sau în alte regiuni ale lumii.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook