Coreea de Sud| Bisericile sunt vectorii principali de infectare. 315 cazuri într-un singur lăcaș de cult

Coreea de Sud| Bisericile sunt vectorii principali de infectare. 315 cazuri într-un singur lăcaș de cult

Epidemia de coronavirus se confruntă cu o revenire surprinzătoare în Coreea de Sud, după ce în țară au fost identificate mai multe focare legate de comunitățile religioase. Într-o biserică din Seul sunt cel puțin 315 cazuri confirmate.

Aproximativ 3.400 dintre membrii bisericii Sarang Jeil, situată în inima capitalei sud-coreene, au fost plasați în carantină în încercarea de a opri infectările.

Această comunitate religioasă este condusă de un controversat preot conservator care este și un personaj central al protestelor împotriva președintelui sud-coreean Moon Jae-in. Unul din șase enoriași a fost depistat pozitiv pentru SARS-CoV-2.

Deși până în prezent, autoritățile locale au reușit să controleze epidemia bazându-se pe testarea în masă și pe monitorizarea eficientă a contactelor persoanelor infectate, Coreea de Sud este acum în alertă pentru a nu fi depășită de situație.

Problema este foarte sensibilă în domeniul sănătății publice dar și în domeniul politic și riscă să inflameze și mai mult relațiile deja complicate dintre statul sud-coreean și puternicele biserici protestante care funcționează în întreaga țară.

În februarie, o altă organizație, Biserica Shincheonji a lui Iisus, a fost în centrul atenției pentru că a fost legată de apariția a aproximativ 5.000 de cazuri de coronavirus.

Război între putere și biserici

În ciuda avertismentelor transmise în mod repetat de președintele Moon Jae-In pentru a evita adunările mari, demnitarii religioși sunt departe de a urma recomandările și chiar adaugă regulat gaz pe foc, provocând furia opoziției.

Liderul Bisericii din Sarang, Pastorul Jun Kwang-hun, a fost astfel unul dintre vorbitorii care s-au adresat miilor de manifestanți adunați împotriva guvernului de centru-stânga al președintelui Moon.

În timp ce Ministerul Sănătății și autoritățile statului au depus o plângere împotriva pastorului în iunie, acuzându-l că a împiedicat intenționat lupta împotriva coronavirusului, guvernul nu a avut de ales și a întărit măsurile de distanțare fizică, impunând și ca diferitele evenimente sportive să se joace cu ușile închise.

Sursa: CNEWS

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook