Copiii nu mai au acces la desenele animate considerate „rasiste”, pe platforma Disney+

Copiii nu mai au acces la desenele animate considerate „rasiste”, pe platforma Disney+

În ultimele luni, platforma de streaming Disney + postează un avertisment înainte de începerea unor seriale de desene animate – unele par să transmită clișee rasiste. Este cazul Pisicilor Aristocrate, unde o pisică siameză este reprezentată cu ochi oblici, ca ai asiaticilor, a lui Peter Pan și „Pieile Roșii” sau chiar a lui Dumbo, unde corbii sunt o caricatură rasistă a afro-americanilor.

Programele sunt precedate de un mesaj de avertizare – „Tratament negativ al oamenilor și culturilor”. Avertismentul mai spune: „În loc să eliminăm conținutul, dorim să recunoaștem influența nocivă a acestuia, pentru a nu repeta aceleași greșeli, pentru a ne angaja în dialog și pentru a construi un viitor mai incluziv”.

Peter Pan sub control parental

Platforma gigantului american a decis să meargă mai departe, eliminând desenele animate marcate cu avertismente de acest tip din profilurile copiilor de pe Disney. Aristocats, The Jungle Book, Peter Pan, Beauty and the Tramp și Dumbo sunt astfel indisponibile pentru conturile aflate sub control parental, dar sunt încă accesibile dintr-un cont clasic, cu mesajul de avertizare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook