Consumul de somnifere și medicamente anxiolitice a crescut, pe fondul pandemiei

Consumul de somnifere și medicamente anxiolitice a crescut, pe fondul pandemiei

Potrivit unui studiu al asigurărilor de sănătate, în Franța a existat o creștere cu 5% a vânzărlor de medicamente anxiolitice și a somniferelor în ultimele luni.

Asigurările de sănătate și autoritatea națională pentru siguranța medicamentelor studiază consumul de medicamente în Franța. Ultimul lor studiu, publicat vineri, este deosebit de interesant în această perioadă de criză a sănătății.

Sylvie și Mathilde nu suportă foarte bine situația.

„Este adevărat că este puțin stresant. Ceea ce experimentăm este suprarealist, este haotic. Suportăm mai multe decât am vrea”, spun ele.

Dar nu au ajuns să folosească medicamente. „Eu am început yoga, mă calmează”, spune prima. „Eu, ascult muzică, mă liniștește”, adaugă cealaltă.

Consum crescut de anxiolitice

În schimb, Léa, studentă, a început recent să ia somnifere. Are prea multe îndoieli pentru a dormi bine. „Ne punem în mod constant întrebări. Ne este frică să nu ne infectăm părinții, bunicii. Nu știi niciodată cu adevărat ce se poate întâmpla.”, spune ea.

Între iulie și septembrie, a existat un consum cu un milion de medicamente anxiolitice mai mare decât în mod normal. Profesorul Alain Weill a condus studiul care arată această evoluție. El vede mai multe motive pentru această utilizare excesivă a medicamentelor.

„Izolarea, dificultățile financiare și profesionale, problemele de integrare profesională, școala, persoane apropiate afectate de boală sau frica de a fi bolnav”, enumeră el.

Efectele consumului de medicamente nu sunt banale. În timp, poate duce la o dependență greu de controlat.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook