Concert de 4.000 de persoane organizat de oameni de știință, pentru a studia modul de răspândire a coronavirusului

Concert de 4.000 de persoane organizat de oameni de știință, pentru a studia modul de răspândire a coronavirusului

În încercarea de a reveni cât mai aproape de normal, oamenii de știință germani intenționează să organizeze un concert pentru a stabili dacă există posibilitatea desfășurării evenimentelor mari în interior fără a se răspândi virusul.

Inovația evenimentului constă în utilizarea unor mașini de ceață, a dezinfectantului de mâini fluorescent și a unor dispozitive de identificare a contacților. Participanții vor purta dispozitive de tip ”contact tracer” pe lanțurile purtate la gât, care transmit un semnal la intervale de cinci secunde și care colectează date despre mișcările fiecărei persoane și apropierea de ceilalți membri ai publicului.

Dezinfectantul este conceput nu numai pentru protecție, ci și pentru a permite oamenilor de știință să decapeze locul cu lumini UV după concerte, pentru a identifica suprafețele în care este foarte probabil să aibă loc transmiterea virusului. Vaporii dintr-o mașină de ceață vor contribui la vizualizarea posibilei răspândiri a coronavirusului prin aerosoli. Purtarea măștii va fi obligatorie.

Cercetătorii de la Universitatea Martin Luther din Halle-Wittenberg solicită un număr de 4.000 de persoane pentru concertul din 22 august, care se va desfășura într-un spațiu închis. Vedeta concertului va fi cântărețul german de muzică pop, Tim Bendzko. Evenimentul face parte dintr-un proiect de 1,1 milioane de dolari, numit Restart-19.

Cei care vor participa la acest proiect trebuie să aibă vârste cuprinse între 18 și 50 de ani și trebuie să se testeze cu 48 de ore înaintea concertului.

De asemenea, participanții trebuie să experimenteze trei tipuri de concert – unul fără distanțare fizică, unul cu o intrare mai lentă și mai concentrată pe igienă și o versiune finală în care participanții vor sta destul de departe unul de celălalt pentru a menține distanțarea.

În cursul zilei de marți, 878 de persoane s-au înscris în acest experiment.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook