Compania MedinCell dezvoltă o formulă injectabilă a ivermectinei, care oferă protecție pe termen lung împotriva Covid-19

Compania MedinCell dezvoltă o formulă injectabilă a ivermectinei, care oferă protecție pe termen lung împotriva Covid-19

De la începutul pandemiei, compania de biotehnologie MedinCell din Montpellier a evaluat ivermectina ca tratament preventiv pentru Covid-19. Un medicament despre care se vorbește mult, dar a cărui eficacitate împotriva Covid-19 rămâne de confirmat. MedinCell a ales să repoziționeze medicamentul deja existent, economisind timp prețios în timpul studiilor clinice.

Ivermectina este un binecunoscut antiparazitar, utilizat în special anti-păduchi sau pentru tratamentul scabiei.

„Dovezile eficacității ivermectinei împotriva Covid-19 sunt în creștere, în urma studiilor efectuate în întreaga lume, în special pentru tratamentul profilactic pre și post-expunere. Această strategie terapeutică este, de exemplu, utilizată împotriva HIV”, spune Christophe Douat, președintele Consiliului de administrație al MedinCell. Programul bazat pe ivermectină al MedinCell a fost inițiat în martie 2020 și a luat avânt odată cu sosirea celui de-al doilea val al epidemiei și acumularea de dovezi ale eficacității ivermectinei.

„Finalizăm faza de dezvoltare a unui produs activ în câteva săptămâni. În paralel, pentru a accelera evoluțiile viitoare, efectuăm un studiu clinic pentru a confirma siguranța ivermectinei atunci când este administrată în mod regulat, folosind tablete, pentru a simula modul de acțiune a unei variante injectabile, cu acțiune îndelungată. Încă ne consolidăm rezultatele, dar până acum datele intermediare sunt satisfăcătoare. În ceea ce privește eficacitatea ivermectinei, suntem optimiști, deoarece datele primelor studii observaționale și clinice sunt favorabile, precum și demonstrațiile in vitro de la Institutul Pasteur. Sperăm să demonstrăm rapid eficacitatea formulei cu acțiune îndelungată a ivermectinei, ca tratament profilactic pre- și post-expunere, pentru a începe apoi un studiu clinic la scară largă ”, adaugă Christophe Douat.

Tratament util, complementar cu vaccinul

Într-un context de sănătate în care totul pare să se bazeze pe vaccinuri, care ar putea fi locul ivermectinei? La această întrebare, președintele consiliului de administrație al MedinCell nu duce lipsă de argumente:

„Când vine vorba de vaccinuri, există încă o mulțime de incertitudini, indiferent dacă este vorba despre noile variantele SARS-CoV-2 care apar sau despre logistica producției de vaccinuri. Există, de asemenea, problema persoanelor care nu doresc sau nu pot fi vaccinate. În acest context, un medicament precum ivermectina are un rol important, dacă se dovedește a fi la fel de eficient precum par să arate primele studii”.

Rămâne doar să așteptam rezultatele clinice. Se vorbește mult despre ivermectină, dar eficacitatea sa nu a fost încă demonstrată clinic împotriva Covid-19. MedinCell speră ca ivermectina să nu împărtășească aceeași soartă ca hidroxiclorochina.

Sursa: Industrie Pharma

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook