Compania aeriană Singapore Airlines inaugurează un pașaport digital de sănătate

Compania aeriană Singapore Airlines inaugurează un pașaport digital de sănătate

Singapore Airlines va inaugura săptămâna viitoare un „pașaport digital” dezvoltat de Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA), care va permite pasagerilor să dovedească starea de sănătate în contextul Covid. IATA a proiectat un „Travel Pass” – o aplicație care afișează și autentifică datele de sănătate ale pasagerilor, cum ar fi testele Covid-19 sau statusul de vaccinare, pentru a facilita controalele.

Compania din Singapore va începe testarea dispozitivului pentru zborurile dintre Singapore și Londra în perioada 15 – 28 martie, cu pasageri care dețin smartphone-uri cu sistem de operare iOS. „Parteneriatul cu Singapore Airlines reprezintă prima implementare completă a IATA Travel Pass și va ajuta la reluarea călătoriilor aeriene în întreaga lume”, a declarat Nick Careen, un oficial al asociației.

Utilizatorii se pot programa pentru un test Covid-19 prin intermediul aplicației. Rezultatele testelor sunt înregistrate în Travel Pass. Pasagerii sunt rugați apoi să prezinte aplicația la check-in. În program vor participa ulterior și alte companii aeriene, inclusiv Air New Zealand sau Emirates.

Virusul a aruncat industria aeriană într-o criză istorică, cu pierderi estimate la 510 miliarde de dolari anul trecut.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook