Comisia electorală rusă pune la îndoială alegerile din SUA. „Spații uriașe pentru fraude”

Comisia electorală rusă pune la îndoială alegerile din SUA. „Spații uriașe pentru fraude”

Șeful comisiei electorale ruse a estimat că votul prin poștă din Statele Unite a lăsat „spații uriașe” pentru posibile fraude electorale, făcând ecou retoricii echipei lui Donald Trump.

„Am avut ocazia în trecut să studiez temeinic experiența votului prin poștă în Statele Unite. Pentru mine, concluzia este clară: este un anacronism care în varianta sa americană deschide spații imense pentru posibile fraudări”, a declarat Ella Pamfilova pentru agenția de presă de stat rusă TASS. Potrivit acesteia, sistemul de vot prin poștă din Statele Unite ar permite „voturi multiple, pierderea buletinelor de vot „nedorite”, creșterea votului pentru morți”, rezultând dintr-o „lipsă de control sistematic asupra procesului electoral prin poștă, în ansamblu”.

Președintele Donald Trump, învins de democratul Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, nu a recunoscut victoria rivalului său, judecând, fără a furniza nicio dovadă, că votul a fost fraudulos și a arătat cu degetul în special spre votul prin poștă, care a cunoscut o crestere semnificativa anul acesta din cauza pandemiei coronavirusului. Președintele rus Vladimir Putin este unul dintre puținii lideri mondiali care nu l-a felicitat pe Joe Biden.

Relațiile ruso-americane s-au deteriorat constant de când Moscova a fost acuzată că a intervenit în alegerile prezidențiale din 2016 pentru a promova alegerea lui Donald Trump. Miliardarul american a negat întotdeauna că ar fi beneficiat de eforturile rusești, la fel ca Vladimir Putin, în ciuda concluziilor anchetatorilor americani.

Alegerea lui Joe Biden riscă să crească și mai mult tensiunile cu Rusia, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama promitând întotdeauna mai multă fermitate în ceea ce privește Moscova, în timp ce Donald Trump nu și-a ascuns admirația față de președintele rus.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook