Ciprian Marica – viața în carantină

Ciprian Marica – viața în carantină

“Plătim taxe, impozite și în conturile statului bate vântul! Tot omul de rând donează sau sportivii care și-au rupt picioarele pe teren și nu au niciun beneficiu de pe urma statului“.

Trăim vremuri fară precedent, ce sentimente te încearcă?

C.M: De tristețe! Mereu suntem nepregătiți, mereu poporul meu are de suferit pentru că celor care ne conduc și cărora ar trebui să le pese, nu le pasă! Doctorii strigă după ajutor, oamenii rămân fară job-uri, sunt speriați, disperați. Plătești taxe, impozite, la sănătate și în conturile statului bate vântul. Tot nouă ni se cere ajutorul. Vreau să văd că donează companiile mari, multinaționalele, nu omul de rând. Am donat și eu, încerc  să ajut cât pot, dar veniturile mari sunt la multinaționale. Sportivii și-au rupt picioarele pe teren și nu au avut vreun beneficiu de pe urma statului. Pentru sănătate nu sunt bani, pentru sport nu sunt bani. Păi unde sunt banii? Să doneze cei care i-au băgat în buzunar.

Cum crezi că putem ieși din criză?

C.M: Implicându-ne, implicarea face diferența! Să îi susținem și să îi sprijinim pe cei care salvează vieți. Să acceptăm că asta este situația acum, să respectăm regulile pentru siguranța noastră și a celor din jur  și să ne gândim ce facem de acum încolo.

Ai jucat mulți ani în Germania,ai vorbit cu foști colegi?Vedem că unele echipe din Bundesliga și-au reluat antrenamentele.

C.M : Da, am vorbit cu foștii colegi. Ei încearcă să respecte regulile. Sunt un pic speriați, așteaptă ca perioada asta să ia sfârșit și viața să reintre în normal, ca noi toți. Sportivii nu pot trăi fară mișcare, fară sport, fară meciuri de fotbal. Fac antrenamente online, dar nu se compară cu cele de pe teren, plus că lipsește mingea! Pentru fotbaliști, orice exercițiu atletic, fizic, fară minge, nu e ce trebuie. Nu prea ajută.

Tu ce faci în perioada asta?

C.M: Nu fac multe lucruri. Toate domeniile au de suferit și clar am și eu de suferit. Nu mă plâng însă, sunt recunoscător pentru ce am. Încerc să respect regulile. Limitez cât se poate contactul cu oamenii, dar trebuie să mai merg și pe la birou, este nevoie de mine acolo, trebuie să mai și muncim. Îmi doresc să treacă perioada asta cât mai repede, să revenim la normal, dar să nu uităm prin ce am trecut. Să învățam și să schimbăm anumite lucruri. Și dacă vrem să schimbăm ceva, hai să începem cu noi!

Cum le ocupi timpul copiilor tai în carantină?

C.M: Copiii mei sunt mici. Se joacă toată ziua, sunt mici exploratori, să zic așa. E perioada în care descoperă lucruri, lumea. Nu sunt strict, îi las și îi ajut să descopere lucruri noi, să facă ce le place. Normal, acum petrecem cât mai mult timp în casă, cam atât pot face să îi protejez în perioada asta.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook