Cinema Coronavirus: filmarea scenelor în care actorii se sărută se va face „pe baza de voluntariat”

Cinema Coronavirus: filmarea scenelor în care actorii se sărută se va face „pe baza de voluntariat”

După două luni de izolare, reluarea filmărilor a fost autorizată cu condiția respectării anumitor măsuri de siguranță. În acest scop, comitetele pentru igiena, siguranță și condiții de muncă pentru producții audiovizuale și cinematografice (CCHSCT) au elaborat un ghid de recomandări de securitate sanitară de aproximativ cincizeci de pagini pentru a garanta sănătatea echipelor de filmare.

Atunci când se filmeaza scene care implică săruturi, mulțimi sau lupte, CCHSCT impune o serie de măsuri care trebuie urmate, inclusiv rescrierea scenariului sau utilizarea de inserții digitale. Olivier Baroux, care urma să filmeze scenele de mulțime pentru filmul Les Tuche 4 chiar înaintea izolării, a fost astfel nevoit să rescrie scenariul împreună cu Jean-Paul Rouve.

„Pe bază de consimțământ voluntar”

Purtarea unei măști „de către artiști, modele, cascadori și în general, de cei care compun echipa de filmare” este, desigur, obligatorie. Filmarea scenelor în care actorii se sărută se va face numai cu acordul participanților, „în mod voluntar” și va fi însoțită de „teste și / sau măsurarea temperaturii”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook