Chinezii vor să folosească energia electrică în exces pentru a mina Bitcoin

Chinezii vor să folosească energia electrică în exces pentru a mina Bitcoin

Orașul Ya’an, din provincia Sichuan, China, a informat companiile regionale care minează Bitcoin că “există o oportunitate strategică” pentru acest sector. Companiile sunt îndrumate să ajute la consumarea energiei electrice în exces, provenite de la hidrocentralele din zonă.

Activitatea de minare a Bitcoin presupune un consum foarte mare de energie electrică. Autoritățile au declarat că soluția pe care au găsit-o ar duce la diminuarea excesului și totodată ar transforma orașul într-un nod central al sectorului monedelor virtuale.

„Companiile ar trebui să-și contruiască sediile în apropierea hidrocentralelor care au surplus de energie electrică și care sunt legate la rețeaua națională”, se arată în comunicat.

Această mișcare marchează și o schimbare de atitudine a guvernului chinez în privința activităților de minare a Bitcoin, pe care au vrut să le interzică în trecut, conform Coindesk.com.

Provincia Sichuan este o regiune muntoasă, împânzită de hidrocentrale și an de an are un excedent de energie electrică, în sezonul ploios.

 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook