Chinezii au depășit etapa Covid-19. Petrec fără măști la cel mai mare festival al berii

Foto: AFP

Vizitatorii își ridică halbele râzând și fără măști: cel mai important festival al berii din China s-a deschis pe 31 iulie la Qingdao (est), într-o țară care pare că a depășit criza Covid-19. Asiaticii au oprit în mare parte epidemia, datorită purtării măștii, a izolării și a monitorizării lanțurilor de infectare. Nici un deces nu a mai fost înregistrat de la mijlocul lunii mai.

O situație considerată liniștitoare de către vizitatorii Festivalului Internațional al Berii din Qingdao. Ediția 2020 care a început vineri și se va încheia la sfârșitul lunii august, oferă pentru degustare aproximativ 1.500 de tipuri diferite de bere.

Majoritatea participanților nu poartă măști, însă festivalul este organizat în aer liber. Orașul Qingdao este cunoscut în întreaga lume pentru faimoasa bere „Tsingtao”. Fabrica de bere a fost înființată sub stăpânirea colonială germană (1898-1914).

Containerele de bere, testate

Televiziunea publică CCTV transmite că organizarea festivalului este o oportunitate pentru oameni să revină la „viața normală”. „Au trecut șase luni de când nu am călătorit”, explică pentru postul de televiziune Wang Hua, un turist din provincia Shanxi (nord). „Sunt atât de fericit și relaxat”, explică el.

Cu toate acestea, normele de prevenție au fost puse în aplicare. Capacitatea este limitată la 30% din capacitatea obișnuită. Personalul trebuie să poarte o maști, iar vizitatorii li se măsoară temperatura.

Chiar și containerele de bere importate au fost testate pentru noul coronavirus și dezinfectate. Această măsură urmărește impiedicarea apariției unor noi focare legate de importurile de produse alimentare.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook