Chinezii antrenează o armată de 100.000 de rațe pentru lupta impotriva lăcustelor

Chinezii antrenează o armată de 100.000 de rațe pentru lupta impotriva lăcustelor

Trupe de rațe chinezești așteaptă să fie trimise în Pakistan, țara vecină care se confruntă cu o invazie de lăcuste.

Cel puțin 100.000 de rațe sunt pregătite pentru un atac împotriva insectelor care amenință culturile agricole și implicit securitatea alimentară din zonă. Cercetătorii de la Academia Chineză de Studii Agricole Zhejiang spun că rațele vor ajunge în Pakistan la jumătatea anului si că reprezintă o “armă biologică” mult mai puternică decât pesticidele.

Chinezii au testat rațele si spun că pot mânca mai bine de 200 de lăcuste pe zi. În plus, ele se vor antrena pentru început în regiunea Xinjiang din vestul Chinei.

Pare o glumă, însă problema este una destul de seriosă. Învazia lăcustelor a migrat din Africa până în sudul Asiei, în Pakistan si India producând pagube destul de însemnate. Este foarte important pentru guvernul de la Beijing să oprească această invazie înainte să îi afecteze în mod direct.

Lupta împotriva lăcustelor a costat până acum 128 de milioane de dolari doar pe continentul african, dar nici în aceste condiții situația nu a fost remediată. Poate chinezii vor avea mai mult noroc cu rațele.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook