China: zero noi pacienți cu coronavirus la Beijing, pentru prima dată de la izbucnirea noului focar

China: zero noi pacienți cu coronavirus la Beijing, pentru prima dată de la izbucnirea noului focar

În total, doar 335 de persoane au contractat boala de la descoperirea unui nou focar la începutul lunii iunie, la o piață de pește din sudul orașului.

Temerile cu privire la o explozie a numărului de cazuri și un al doilea val nu s-au adeverit în China. Beijingul a anunțat marți zero noi pacienți cu Covid-19 în ultimele 24 de ore în capitală, pentru prima data de la începutul lunii iunie.

Comisia municipală de sănătate a declarat marți că a identificat doar un nou purtător asimptomatic al coronavirusului. Un număr de 335 de persoane au contractat boala de la descoperirea unui focar la începutul lunii iunie, la piața Xinfadi din sudul orașului.

Autoritățile încă încearcă să determine cauzele reapariției bolii. Un responsabil al pieței a indicat că virusul a fost detectat pe tocătoarele folosite pentru tăierea somonului importat. Anunțul a declanșat o campanie de control al lanțului de aprovizionare cu alimente al capitalei și a lăsat o vreme să planeze o suspiciune cu privire la pește și fructe de mare.

Situația epidemică „se stabilizează și se îmbunătățește” la Beijing

Începând cu 11 iunie, primăria a testat peste 11 milioane de oameni, aproximativ jumătate din populația Beijingului, au declarat oficialii municipali luni, într-o conferință de presă. Sute de mii de oameni se deplasează zilnic spre stadioane sau parcuri pentru a fi testați.

Pentru a preveni răspândirea virusului, autoritățile au izolat câteva zone rezidențiale. Aceste restricții au fost ridicate treptat în ultimele zile. Locuitorii care locuiesc în zone cu risc scăzut se pot deplasa acum în afara orasului. Situația epidemică din oraș „se stabilizează și se îmbunătățește”, a declarat reporterilor Pang Xinghuo, directorul adjunct al Centrului municipal pentru controlul bolilor.

China, unde coronavirusul a apărut la sfârșitul anului 2019, a stopat în mare parte epidemia și nu a înregistrat niciun deces timp de o lună și jumătate.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook