China| Urme de coronavirus pe pachetele de pui importate din Brazilia

China| Urme de coronavirus pe pachetele de pui importate din Brazilia

Coronavirusul a fost descoperit în timpul unui control de rutină asupra cărnii de pui importat din Brazilia, cel mai mare producător din lume, au anunțat joi autoritățile chineze. Virusul este prezent pe probele de aripi de pui congelate prelevate marți, a declarat într-un comunicat primăria metropolei din Shenzhen (sud), la marginea Hong Kong-ului.

Autoritățile susțin că au testat „imediat” persoanele care au luat contact cu produsele contaminate, precum și pe rudele acestora. Teste au fost negative, potrivit declarațiilor.

China, unde coronavirusul a apărut pentru prima dată la sfârșitul lui 2019, controlează în mare parte epidemia, dacă ne orientăm după cifrele oficiale. Țara a anunțat joi 19 contaminări. Ultimul deces cauzat de virus a fost la mijlocul lunii mai. Pe de altă parte, Brazilia este a doua cea mai afectată țară din lume, după Statele Unite.

Virusul, găsit și pe pachetele de creveți din Ecuador

Autoritățile chineze au anunțat miercuri că o femeie în vârstă de 68 de ani din provincia Hubei a fost internată, deși a fost vindecată la începutul anului.

În provincia Anhui (est), primarul orașului Wuhu a anunțat joi că au fost descoperite urme ale virusului pe ambalajele de creveți din Ecuador. Aceste pachete se aflau în congelatoarele unui restaurant din oraș. Este a doua oară de la începutul lunii iulie când China a raportat prezența virusului pe pachetele de creveți ecuadorieni.

În iunie, uriașa piață angro Xinfadi din Beijing a fost închisă după izbucnirea unui focar care a afectat câteva sute de oameni. Urmele virusului au fost detectate atunci pe un tocator de somon importat. Covid-19 este o boală respiratorie și niciun studiu nu a putut arăta deocamdată că poate fi transmis prin ingestia de produse contaminate.

Brazilia, un important furnizor de pui congelat în China

Surse de contaminare au apărut de la începutul pandemiei în abatoarele din diferite țări, Germania, Franța, Statele Unite sau Belgia. Experții au probleme în a înțelege cum apar aceste focare, fără legătură cu supraaglomerația, dar poate cu anumite condiții de frig și ventilație, specifice acestor fabrici.

Brazilia, de departe cel mai mare producător mondial de carne de pui, a fost încă din 2017 principalul furnizor de pui congelat în China, cu o valoare anuală care se apropie de un miliard de dolari și reprezentând aproape 85% din importurile țării asiatice. De atunci, a pierdut cota de piață în favoarea Thailandei, Argentinei și Chile, potrivit firmei de specialitate Zhiyan.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook