China solicită OMS evaluarea vaccinurilor sale, pentru a le putea distribui pe plan mondial

China solicită OMS evaluarea vaccinurilor sale, pentru a le putea distribui pe plan mondial

Beijingul negociază în prezent cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru evaluarea vaccinurilor sale COVID-19, astfel încât acestea să poată fi utilizate și în afara Chinei, a declarat marți un oficial al OMS, potrivit Reuters.

Sute de mii de muncitori angajați în industriile esențiale și alte grupuri considerate a fi cu risc ridicat în China au primit vaccinuri dezvoltate local înainte de sfârșitul testelor clinice, stârnind îngrijorare în rândul comunității științifice.

Socorro Escalate, coordonatorul OMS pentru regiunea Pacificului de Vest, a declarat într-o conferință de presă că se desfășoară discuții pentru includerea vaccinurilor chineze pe lista OMS destinată medicamentelor pentru situații de urgență.

Procedura OMS ajută la evaluarea vaccinurilor și tratamentelor neautorizate și la accelerarea disponibilității acestora în caz de urgență de sănătate.

Patru vaccinuri chinezești sunt în prezent în faza finală a studiilor clinice: două sunt în curs de dezvoltare, produse de China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) și celelalte două de Sinovac Biotech și CanSino Biologics.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook