China și Coreea de Sud raportează creșterea numărului de cazuri noi după relaxarea măsurilor

China și Coreea de Sud raportează creșterea numărului de cazuri noi după relaxarea măsurilor

Ambele țări au raportat cifre în creștere astăzi, provocând îngrijorare în rândul statelor care sunt pe o curbă descendentă și care se pregătesc pentru ridicarea graduală a măsurilor de carantină.

China a anunțat astăzi 14 cazuri noi, cea mai mare creștere din ultimele 10 zile. 12 dintre acestea sunt cazuri domestice, 11 în provincia Jilin și unul în Hubei, locul de unde a pornit epidemia.

Autoritățile au carantinat orașul Shulan, din Jilin, la doar câteva zile după ce au relaxat măsurile în toată țara.

Noua epidemie din Shulan a pornit de la o femeie de 45 de ani, care nu a călătorit recent și nu există dovezi că ar fi intrat în contact cu o persoană infectată. Ea a transmis virusul soțului, celor trei surori și altor membri ai familiei.

Bayin Chaolu, secretar al Partidului Comunist din regiunea Jilin și cel mai important oficial din zonă, a declarat că “prevenția și controlul epidemiei sunt chestiuni serioase și complicate, iar autoritățile nu trebuie să fie prea optimiste”.

În cazul Coreei de Sud, au fost raportate astăzi 34 de noi cazuri, iar infectările s-au produs din cauza redeschiderii cluburilor de noapte. Este cea mai mare creștere a cazurilor noi din ultima lună.

Președintele Moon Jae-in a spus că locuitorii nu trebuie să se teamă, dar nici să neglijeze aspectul. El a avertizat și că “prejudiciul adus economiei este colosal”, discutând despre faptul că reluarea anumitor activități pot aduce noi îmbolnăviri, conform AP.

State din întreaga lume încearcă să găsească variante de repornire a economiei care să asigure totodată siguranța cetățenilor și care să nu ducă la o reactivare a virusului.

La nivel global, 4 milioane de oameni au fost infectați și sunt peste 279,000 de victime.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook