China raportează cel mai mare număr de îmbolnăviri din ultimele săptămâni

China raportează cel mai mare număr de îmbolnăviri din ultimele săptămâni
Foto: Facebook CNA

Provincia Heilongjiang, de la granița cu Rusia, a devenit noul epicentru al epidemiei din China. Autoritățile de aici au raportat cel mai mare număr de cazuri de Covid-19 din ultimele șase săptămâni de pe teritoriul Chinei.

Cei mai mulți pacienți sunt veniți din afara țării, iar specialiștii se tem că aceste cazuri importate vor stârni un al doilea val de epidemie, ce ar putea duce la un nou blocaj, relatează France 24.

108 cazuri au fost raportate duminică și reprezintă cel mai mare număr înregistrat după data de 5 martie, când au fost 143 de infectări noi.

Comisia Națională a Sănătății a spus că 98 dintre cazurile noi au fost importate, ceea ce reprezintă un record. 49 de chinezi care veneau din Rusia au fost testați pozitiv.

Locuitorii provinciei se tem că vor fi afectați dacă granițele vor fi libere. “Credeam că orășelul nostru e cel mai sigur loc”, spune un cetățean al orașului de frontieră Suifenhe. “Unii chinezi vor să se întoarcă în țară, dar nu înțeleg, de ce veniți aici?”.

Orașele de la granița cu Rusia au intensificat controalele pentru cei care intră în țară și au impus măsuri stricte de carantină.

În Suifenhe au fost anunțate de săptămâna trecută măsuri stricte, similare cu cele impuse în Wuhan la începutul epidemiei.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook