China face obligatorii testele anale COVID-19 pentru toți turiștii

China face obligatorii testele anale COVID-19 pentru toți turiștii

Ai de gând să călătorești în China? Află că de ieri, testele anale pentru depistarea COVID-19 devin obligatorii pentru toți turiștii care sosesc în țară.

Autoritățile de acolo insistă că procedura oferă un grad mai mare de precizie decât alte metode de testare. În plus, odată cu impunerea noilor condiții de călătorie, guvernul a anunțat noi centre de testare în aeroporturile din Beijing și Shanghai.

Mișcarea vine după ce Japonia a cerut Chinei să nu mai facă astfel de teste cetățenilor săi la intrarea în țară, pe motiv că tampoanele provoacă o angoasă la nivel psihic. „Unii japonezi au raportat ambasadei noastre din China că au fost supuși testelor de tampon anal, ceea ce le-a provocat o „durere psihologică” mare„, declară Katsunobu Kato, secretarul șef al cabinetului japonez.

Li Tongzeng, medic pneumolog chinez, spune însă că testele anale sunt mai bune, deoarece urmele de viruși rămân mai mult în anus decât în ​​nas sau în gât. Ministerul de Externe chinez apără și el procedura, susținând că este „bazată pe știință“, iar testele sunt „în conformitate cu schimbările din situația epidemiologică, precum și cu legile și reglementările relevante“.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook