China, acuzată că a folosit teste anale pentru depistarea COVID-19 pe diplomații americani

China, acuzată că a folosit teste anale pentru depistarea COVID-19 pe diplomații americani

Guvernul chinez e acuzat că a folosit teste anale de depistare a COVID-19 printre diplomații americani. „Departamentul de Stat nu a fost niciodată de acord cu tipul ăsta de testare. Am protestat direct la Ministerul Afacerilor Externe când am aflat că unii angajați erau supuși acestuia”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat pentru VICE World News.

Oficialul american spune că Beijingul a asigurat Washingtonul că testele au fost efectuate „din greșeală” și că personalul diplomatic este scutit de tipul ăsta de examinare, obligatorie pentru călătorii care intră în anumite regiuni ale Chinei. „Am instruit personalul să refuze acest test dacă li se mai cere să-l facă, așa cum s-a întâmplat în trecut”.

Ministerul de externe chinez neagă însă acuzațiile, după informațiile apărute în presă: „Din cunoștiințele mele, China nu solicitat niciunui diplomat american aflat pe teritoriul nostru să facă teste anale”, spune Zhao Lijian, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

Screeningul rectal „crește rata de detectare a persoanelor infectate”, deoarece coronavirusul rămâne în anus mai mult decât în ​​căile respiratorii, a declarat medicul Li Tongzeng de la Spitalul You’an, pentru CCTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook