Cenzură| China retrage licența canalului britanic BBC World News, pentru „abateri grave” de la reguli

Cenzură| China retrage licența canalului britanic BBC World News, pentru „abateri grave” de la reguli

Autoritățile chineze au retras licența de difuzare a canalului BBC World News, pe motiv că rețeaua internațională a încălcat regulile audio-vizualului din China. Administrația Națională de Radio și Televiziune a transmis că există o cerință ca „știrile să fie adevărate și corecte” și să nu „nu atace interesele naționale ale statului chinez”.

Canalul de televiziune nu mai îndeplinește cerințele necesare cerute de China, iar cererea de obținere a licenței pentru încă un an va fi respinsă.

BBC World News nu era inclus în majoritatea pachetelor de bază ale distribuitorilor din China, dar era disponibil în anumite hoteluri.

„Suntem dezamăgiți de decizia autorităților chineze”, a transmis BBC într-un comunicat.

„BBC este cel mai de încredere canal de știri din lume și transmite reportaje din întreaga lume, în mod corect, imparțial, fără teamă sau părtinire”.

Autoritățile britanice au interzis anterior televiziunea de stat chineză

Decizia Chinei vine la câteva săptămâni după ce consiliul britanic Ofcom a retras licența canalului China’s Global Television Network’s (CGTN). În urma unei investigații, Ofcom a descoperit că o companie cu numele Star China Media Limited deținea licența canalului, dar nu avea „responsabilitatea editorială” pentru produsul final, deci nu „întrunea obligațiile legale”.

Autoritățile au respins propunerea CGTN de a transfera licența unei noi entități.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook