Cehia: Petrecere de adio pentru coronavirus, cu mii de participanți

Cehia: Petrecere de adio pentru coronavirus, cu mii de participanți

Mii de cetățeni au participat la festivitatea de „final de pandemie”, în Praga. O masă de 500 de metri, mâncare, băutură și lipsa distanțării fizice.

Deși Organizația Mondială a Sănătății a avertizat la începutul săptămânii că pandemia este departe de a se încheia, cehii au ales să organizeze o petrecere de adio pentru coronavirus.

Cehia a fost relativ slab afectată de Covid-19, cu aproximativ 12,000 de cazuri și 350 de victime, la o populație de 10 milioane.

Organizatorul a spus că a fost un moment prielnic pentru a organiza petrecerea, întrucât orașul nu este încă aglomerat de turiști.

Ondrej Kobza, cel care a realizat festivitatea, a declarat pentru AFP că scopul a fost de a sărbători finalul crizei: „Vrem să arătăm că oamenilor nu le este frică să se întâlnească”.

Aducând flori, mâncare sau băutură, participanții au luat cina împreună, pe podul din secolul al XIV-lea, simbolul orașului. Orchestre improvizate au cântat în jurul mesei decorate cu margarete.

Evenimentul a fost sold-out.

Cehia a impus din timp măsuri de carantină și a reușit să gestioneze bine epidemia. Guvernul a permis săptămâna trecută adunările cu 1,000 de participanți, iar piscinele, muzeele, grădinile zoologice și castelele nu mai au limită de vizitatori.

Restaurantele, barurile și cafenelele sunt deschise la interior de mai bine de o lună.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook