Ce se întâmplă în America. Ultimele evenimente

Ce se întâmplă în America. Ultimele evenimente

Duminică a fost o zi agitată în majoritatea orașelor americane, iar protestele declanșate de uciderea lui George Floyd de către un ofițer de poliție au continuat.

Este a șasea zi în care oamenii încalcă starea de alertă și demonstrează împotriva sistemului politic.

Incendii lângă Casa Albă, provocate de protestatari.

Donald Trump a fost dus vineri seară într-un buncăr de la Casa Albă, ca urmare a violențelor produse în zonă. Președintele american nu a dat până acum niciun mesaj oficial pentru țară și s-a limitat la a trimite mesaje pe Twitter.

Forțele de poliție au îndepărtat aseară cu forța protestatarii care demonstrau la Minneapolis, adunați pe strada unde George Floyd a fost ucis.

În New York, mii de cetățeni au împânzit orașul și chiar au blocat Manhattan Bridge pentru scurt timp. Protestatarii au aruncat cu gunoaie spre polițiști, iar ofițerii au răspuns cu violență și i-au arestat pe cei care au creat probleme.

Fiica de 25 de ani a primarului din New York a participat la proteste și a fost arestată în acest weekend.

În toată țara, forțele de poliție au folosit gaze lacrimogene sau gloanțe de cauciuc asupra demonstranților și chiar asupra jurnaliștilor.

Trump a postat pe Twitter că “SUA vor desemna ANTIFA drept organizație teroristă.”. Antifa este o organizație de extremă stânga, antifascistă.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook