Caz de ciumă bubonică descoperit în SUA. Nu se carantinează zona, ca în China

Caz de ciumă bubonică descoperit în SUA. Nu se carantinează zona, ca în China

Un cetățean din South Lake Tahoe, Statele Unite, a fost diagnosticat cu ciumă bubonică. Este primul caz descoperit în California în ultimii 5 ani.

Oficialii din domeniul sănătății presupun că acesta a fost mușcat de un purice infectat, în timp ce își plimba câinele, conform unui comunicat de presă emis de El Dorado County Health and Human Services Agency.

Pacientul este tratat la domiciliu, sub supravegherea medicilor, scrie CNN. Autoritățile nu iau în calcul carantinarea regiunii.

În cazul ciumei bubonice, simpromele apar după două săptămâni de la infectare și includ febră, greață, stări de oboseală. Tratamentele cu antibiotice pot fi eficace dacă boala este depistată la timp.

“Cazurile de ciumă bubonică sunt extrem de rare, dar pot fi foarte grave”, a spus dr. Nancy Williams, din cadrul El Dorado County Health, adăugând că ciuma este în mod natural prezentă în regiune, însă oamenii nu sunt expuși atât de des.

Ultimele cazuri din California au semnalate în 2015, când au fost infectate două persoane, ulterior tratate și infectate.

În ultimele decenii, în Statele Unite, au fost raportate o medie de șapte cazuri pe an.

La începutul lunii, un tânăr de 20 de ani din New Mexico a decedat în urma infectării cu ciumă bubonică. A fost al doilea caz confirmat anul acesta.

Și în China au fost descoperite două persoane infectate recent, iar autoritățile au izolat o regiune din Mongolia Interioară.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook