Casa de modă Balenciaga este acuzată de „rasism extrem” din cauza pantalonilor cu tur lăsat de 1.200 de dolari perechea

Casa de modă Balenciaga este acuzată de „rasism extrem” din cauza pantalonilor cu tur lăsat de 1.200 de dolari perechea

Un model de pantalon lansat în urmă cu câteva zile de Balenciaga provoacă indignare pe internet. Potrivit Huffington Post și CNN, piesa vestimentară, care se vinde cu 1.200 de dolari, a fost descrisă ca fiind „extrem de rasistă” de mulți utilizatori de internet.

Pantalonii gri sunt cusuți pe un boxer bărbătesc care ajunge mai sus de șolduri. O tendință numită „Sagging”, popularizată de comunitatea de culoare în anii 1990, născută din modul în care sunt purtați pantalonii în închisorile americane, unde curelele sunt interzise.

„Sună rasist. Sună foarte rasist, băieți”, scrie pe TikTok @Mr200m, al cărui videoclip a fost vizionat de aproape două milioane de utilizatori. Pe Twitter, mulți utilizatori se arată indignați de însușirea culturală, iar alții critică marca spaniolă pentru că „s-a gentrificat”.

Marquita Gammage, profesor de studii africane la Universitatea de Stat din California, spune pentru CNN că „Sagging”-ul a fost adesea folosit pentru a discrimina persoanele de culoare, în special bărbații negri, catalogați drept bătăuși și văzuți ca o amenințare pentru societatea americană. Ea denunță o exploatare a „culturii negre”, în speranța de a obține profituri semnificative.

„Pantalonii purtați sub fese duc cu gândul la ghetou și este inacceptabil, dar dacă scriem Balenciaga pe ei este «haute couture».”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook