Statele Unite vor ca 70% din populația lumii să fie vaccinată până în 2022

Statele Unite vor ca 70% din populația lumii să fie vaccinată până în 2022

Statele Unite îndeamnă liderii mondiali să se asigure de faptul că 70% din populația lumii va fi vaccinată împotriva virusului până în 2022, potrivit unui proiect de lege obținut de Reuters. Documentul se adresează țărilor, organizațiilor internaționale și grupurilor din sectorul privat invitate la un summit virtual planificat de Statele Unite.

Documentul solicită țărilor cu „capacități relevante” să doneze un miliard de doze de vaccin și să grăbească livrarea celor 2 miliarde de doze deja promise.

Secretarul adjunct de presă de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre, a confirmat obiectivul de vaccinare de 70%, dar nu a oferit alte detalii despre summit sau proiectul de lege. Potrivit New York Times, invitațiile la summit către liderii mondiali au fost trimise săptămâna trecută.

Documentul SUA solicită țărilor mai bogate să se asigure că cel puțin 3 miliarde de dolari sunt puse la dispoziție în 2021 și 7 miliarde de dolari în 2022 pentru pregătirea dozelor și pentru combaterea reticenței față de vaccin.

De asemenea, proiectul solicită țărilor bogate să furnizeze 2 miliarde de dolari pentru a spori aprovizionarea cu oxigen lichid, să doneze cel puțin 1 miliard de truse de testare până în 2022 țărilor cu venituri mici și medii și să doneze 3 miliarde de dolari pentru medicamente, în 2022.

Luna trecută, Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și alte grupuri internaționale au cerut liderilor mondiali să accelereze campaniile de vaccinare, avertizând că mai puțin de 2% dintre adulții din majoritatea țărilor cu venituri mici au fost vaccinați, comparativ cu aproape 50% din țările cu venituri mari.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook