Israel vrea să facă teste de secvențiere genetică fiecărui călător care ajunge pe aeroport. „Vom deveni un radar pentru noua variantă”

Israel vrea să facă teste de secvențiere genetică fiecărui călător care ajunge pe aeroport. „Vom deveni un radar pentru noua variantă”

Israelul lucrează la un mecanism de scanare genetică care să fie utilizat pentru oricine trece prin aeroportul internațional Ben Gurion, pe fondul îngrijorării că „următoarea variantă” va intra în țară pe la frontierele aeriene. „O numesc ‘Omega'”, spune premierul israelian Naftali Bennett. „Lucrăm la un mecanism de scanare genetică pentru toți cei care intră în Israel. În acest fel, Israelul va deveni un radar pentru virus”.

Potrivit unor surse citate de canalul israelian Walla, programul se află în faza preliminară de testare. Scopul este crearea unui laborator special pentru testarea tuturor cetățenilor sosiți pe aeroport, folosind o metodă de secvențiere genetică pentru a verifica dacă sunt prezente noi variante ale coronavirusului.

Planul a fost gândit după ce Ministerul Sănătății din Israel a raportat că aproximativ 1.400 de israelieni din aproape 17.000 care s-au întors din orașul Uman, Ucraina au dat rezultate pozitive. Zeci de mii de evrei ultra-ortodocși se deplasează la Uman pentru sărbătoarea Rosh Hashanah, pentru a se ruga lângă mormântul rabinului Nachman din Breslov.

Bennett conduce o campanie la nivel de țară pentru a determina israelienii să se vaccineze. Aproape trei milioane de cetățeni au fost deja vaccinați cu a treia doză.

„Toleranța noastră față de persoanele care nu sunt vaccinate este zero”, amenintă Bennett.

„Cei cărora li s-a inoculat o doză de rapel sunt de 11 ori mai protejați decât cei care nu au fost vaccinați”, spune el.

„În timp ce vorbim, două femei nevaccinate, în vârstă de 40 de ani, se luptă pentru viața lor. Este pur și simplu inutil. Este o moarte inutilă și o boală inutilă. Este dureros și nu trebuie să fie așa.”

Sursa: Algemeiner

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook