Australienii aflați în carantină nu pot consuma mai mult de șase beri pe zi. Surplusul de alcool este confiscat

Australienii aflați în carantină nu pot consuma mai mult de șase beri pe zi. Surplusul de alcool este confiscat

Australienilor izolați din cauza coronavirusului li se controleaza livrările de băuturi, ca parte a unei politici de limitare a cantității de băuturi alcoolice consumate zilnic. NSW Health a impus reguli care limitează livrările de alcool în „clădirile controlate de autorități”, în încercarea de a „asigura siguranța personalului din domeniul sănătății și a rezidenților”.

Locuitorii imobilelor aflate în carantină s-au plâns că pachetele trimise de prieteni și rude au fost percheziționate înainte de a fi livrate. „Controlează toate pungile și lucrurile care intră în clădire… Au confiscat o serie de cadouri. Nu ni se permite să avem lucruri precum sticle de băuturi spirtoase”, spune un rezident al clădirii Common El, Robin Elhaj.

Locuitorilor li se permite să primească o rație zilnică formată din șase beri, o sticlă de vin sau o sticlă de 375 ml de băuturi spirtoase.

Sticlele în exces sunt confiscate până când regulile de izolare sunt ridicate.

O purtătoare de cuvânt a districtului local de sănătate din Sydney a confirmat că limitele sunt în vigoare în imobilele rechiziționate de stat pentru carantină instituționalizată.

Însă nu este clar ce puteri are NSW Health pentru a limita livrarea de alcool persoanelor izolate la domiciliu; normele de sănătate publică nu menționează limite privind alcoolul.

O purtătoare de cuvânt a Poliției a declarat că ofițerii nu confiscă alcoolul livrat în clădirile rezidențiale și nu au puterea de a face acest lucru.

NSW Health a preluat controlul asupra clădirilor de apartamente în scopul limitării răspândirii coronavirusului, iar clădirile au devenit supuse restricțiilor privind consumul de alcool.

Sursa: News.com

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook