Carantină de lux în Thailanda| Plătești 4500€ pentru 14 zile de izolare, apoi poți intra în concediu

Carantină de lux în Thailanda| Plătești 4500€ pentru 14 zile de izolare, apoi poți intra în concediu

Autoritățile obligă turiștii străini, care sunt așteptați în următoarele săptămâni, să se izoleze timp de 14 zile în hoteluri de lux special amenajate, din Phuket (sud), înainte de a-și putea prelungi șederea în restul țării.

Hotelul de lux „The Senses Resort” va fi unul dintre cele nouă aprobate pentru a primi acești turiști. În programul celor două săptămâni: două teste pentru coronavirus, 28 de măsurători ale temperaturii. Dintr-o încăpere numită „war room”, medicii și agenții de pază vor monitoriza camerele 24 de ore pe zi. Angajații au primit instruire medicală și li s-a oferit echipament de protecție pentru a livra mâncarea în fața ușii. Șaisprezece vile, cu o suprafață cuprinsă între 110 și 220 mp, au fost reproiectate pentru a avea doar suprafețe din lemn sau plastic, care sunt mai ușor de dezinfectat. Camere CCTV au fost instalate la intrare în fiecare dintre ele.

Această carantină de lux va avea un cost: 4.500 de euro de persoană, masă inclusă. Cu toate acestea, nu este suficient pentru a umple conturile complexului. „Având în vedere cheltuielile, nu vom obține prea mult profit de pe urma clienților”, a spus Suppachoke Laongphet, proprietarul hotelului. Dar „trebuie să găsim surse de venit pentru a sprijini angajații și economia locală”.

Thailanda are mai puțin de 3.600 de cazuri și 59 de decese legate de coronavirus. Autoritățile intenționează să foloseasca această imagine a unei destinații sigure. Dacă se depistează un caz, persoana va fi transportată la spital în 30 de minute, camera va fi dezinfectată și lăsată goală timp de o săptămână.

Dacă un vizitator încearcă să iasă din cameră, poliția poate interveni în 15 minute, spune Thanchanok Pramkull, asistent de vânzări la „Senses Resort”. Odată ce carantina s-a încheiat, turiștii vor putea rămâne în regat timp de trei până la nouă luni. În timpul șederii lor, vor fi monitorizați prin intermediul aplicațiilor pentru smartphone.

Sursa: L’Echo Touristique

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook