Capsula care previne contaminarea cu noul coronavirus, soluția pentru cabinetele stomatologice

Capsula care previne contaminarea cu noul coronavirus, soluția pentru cabinetele stomatologice

Tratarea pacienților evitând totodată contaminarea cu noul coronavirus este dificultatea cu care se confruntă dentiștii de la redeschiderea cabinetelor. O companie din Toulouse (Franța) a creat o „capsulă” din plexiglas care se pune în jurul feței pacientului. Conectat la aspirația scaunului, acest dispozitiv se sprijina pe fruntea și pe toracele pacientului si e prevăzut cu o deschidere pentru a permite intervenția stomatologului.

Nu este necesară dezinfectarea întregului cabinet

„După 8 prototipuri care cântăreau aproximativ 3 kg, am reusit să construim această capsulă de doar de 1,1 kg”, explică Johan Bouysse, directorul general al Occisphere. „Am fost susținuți de medici stomatologi voluntari. Cu această inovație, nu mai e necesară curățarea întregului cabinet după fiecare pacient, ci doar a capsulei, ale cărei părți sunt detașabile și pot fi dezinfectate în 5 minute.”.

Spre deosebire de o vizieră de protecție care nu împiedică răspândirea picăturilor pe instrumente, această capsulă le permite dentiștilor să efectueze detartraje și alte operațiuni care implică proiecția particulelor potențial infectate și pe care profesioniștii nu le-au mai efectuat după criza de sănătate. Au fost deja înregistrate zeci de comenzi, venite de la medicii stomatologi din Franța, dar și din Luxemburg, Marea Britanie și India.

Publicată de Mathieu Rousset pe Miercuri, 17 iunie 2020

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook