Când se vor ridica restricțiile de călătorie și vom putea merge din nou în vacanță

Când se vor ridica restricțiile de călătorie și vom putea merge din nou în vacanță

Pentru moment, călătoriile cu scop de relaxare sunt suspendate, atât pe plan local, cât și internațional. Și probabil te gândești că în anii precedenți aveai deja planuri pentru sărbătorile pascale, pentru 1 mai, poate chiar și pentru vacanța de vară.

Iată că epidemia de coronavirus ne-a dat planurile peste cap, dar nu putem să nu ne gândim când se vor ridica restricțiile și vom putea să ne deplasăm din nou liber.

Dacă ne raportăm la situația din țară, ne așteptăm ca restricțiile să se ridice treptat la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie. Așa că ai șanse destul de bune să îți programezi o vacantă pe plaiurile mioritice în această vară.

Dacă te gândești la o vacanță în afara țării, atunci s-ar putea să ai mai mult de așteptat și să ratezi total vara asta. Dacă ne bazăm pe experiența chinezilor, zborurile internaționale pentru pasageri ar putea fi reluate în aproximativ trei luni.

Experții spun însă că este de așteptat ca primele zboruri să fie programate pentru începutul toamnei.

Directorul celor de la easyJet Holidays, Garry Wilson, a declarat că monitorizează toate schimbările ce ar putea apărea în plan legislativ și că imediat ce există noi condiții, vor fi pregătiți să demareze. “În acest moment, sunt mulți oameni care fac rezervări pentru a doua parte a anului, în special pentru lunile Septembrie și Octombrie”, a mai spus el pentru Cosmopolitan UK.

Companiile de turism spun că se așteaptă să fie multe cereri pentru zonele exotice în această iarnă, oamenii își vor dori să meargă la plajă și să stea la soare după un an “nebun”.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că “recomandă tuturor să nu se grăbească să-și facă planuri de vacanță”.

“Pentru moment, nimeni nu poate face predicții pentru lunile iulie și august”, a declarat ea într-un interviu pentru ziarul german Bild.

De altfel, președintele Franței, Emmanuel Macron, a cerut ca granițele din afara spațiului Schengen să rămână închise până în septembrie.

În concluzie, măsurile stricte de călătorie vor rămâne în vigoare pentru următoarele câteva luni și probabil la toamnă vom putea să ne programăm o vacantă binemeritată după această perioadă de carantină.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook