Cancelarul Austriei: „A început al doilea val”. Se impun măsuri suplimentare împotriva Covid-19

Cancelarul Austriei: „A început al doilea val”. Se impun măsuri suplimentare împotriva Covid-19

Austria se află la începutul celui „de-al doilea val” al epidemiei de coronavirus, a declarat astăzi cancelarul austriac Sebastian Kurz, în contextul creșterii numărului de cazuri.

De vineri până sâmbătă, țara cu 9 milioane de locuitori a înregistrat aproape 870 de cazuri noi, mai mult de jumătate dintre ele fiind raportate la Viena. Austria a înregistrat în total 33.000 de cazuri și 803 decese de la începutul pandemiei.

„Suntem la începutul celui de-al doilea val”, a declarat Sebastian Kurz într-un comunicat, avertizând că țara va depăși în curând 1.000 de cazuri noi pe zi și invită cetățenii să respecte cu strictețe măsurile de prevenție.

Întărirea măsurilor

Vineri, guvernul austriac a anunțat o înăsprire a măsurilor, referitoare la purtarea măștilor și a adunărilor publice, pentru a inversa curba.

De luni, măștile, care erau deja obligatorii în supermarketuri și în transportul în comun, vor fi obligatorii în toate magazinele și clădirile publice.

Kurz a avertizat că, dacă numărul cazurilor va continua să crească, el nu va exclude măsuri suplimentare, dar și-a exprimat speranța de a evita o nouă izolare totală.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook