Bucureștiul va economisi 300 de milioane de euro: „Se putea oricând”

Bucureștiul va economisi 300 de milioane de euro: „Se putea oricând”

Primăria București a anunțat vineri că va încheia în curând cu STB un contract de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de călători pentru o perioadă de 10 ani, ceea ce va duce la economii la buget

Potrivit unui comunicat al Primăriei București, contractul va aduce scutirea la plata TVA pentru compensația acordată STB, astfel încât primăria va economisi anual peste 33,2 milioane de euro.

Astfel, conform autorităților locale, în cei 10 ani se vor economisi mai mult de 332 milioane de euro, bani care vor fi investiți în infrastructura de transport.

Încheierea contractului dintre Primăria Generală și STB vine după lansarea în dezbatere publică, în cursul lunii mai, a proiectului de hotărâre a CGMB pentru avizarea „Studiului de oportunitate privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de călători” și a seriei de consultări publice cu cetățenii și cu toți factorii implicați.

Viceprimarul general al Capitalei, Stelian Bujduveanu, consideră că progresul în privința transportului public din București va fi rapid și semnificativ.

„Am reușit să identificăm soluțiile legale pentru a fi scutiți de TVA la plata compensației, astfel că suma de 33 milioane de euro pe an, bani plătiți de locuitorii Capitalei, va merge către investiții. Se putea oricând identifica această soluție, dar era nevoie de muncă, de înțelegerea profundă a mecanismelor legislative, iar acest lucru este posibil doar cu profesioniști”, a spus Bujduveanu.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook