Broșa care alimentează teoriile conspirației despre „Noua ordine mondială”. Multe personalități o poartă, puțini știu ce reprezintă

Broșa care alimentează teoriile conspirației despre „Noua ordine mondială”. Multe personalități o poartă, puțini știu ce reprezintă

Purtarea unei broșe colorate de către mai mulți șefi de stat și de către personalități publice este prezentată, printr-un ansamblu de fotografii, ca simbol al sprijinului pentru stabilirea unei noi ordini mondiale. Este de fapt doar simbolul unui program pus în aplicare de ONU.

Jean-Louis DavidVoici quelques photos où l’on voit que le président de l’OMS , Macron , Bill Gates et tous les autres…

Publicată de Quim Ramos pe Duminică, 11 octombrie 2020

Prezența acestei broșe a fost observată în mod regulat în ultimii ani pe reverul mai multor șefi de stat sau personalități publice: Emmanuel Macron, Tedros Ghebreyesus, director general al OMS, Bill Gates… Nu a fost nevoie de mai mult pentru a alimenta pe rețelele sociale tezele conspiraționiste conform cărora „marii lideri ai lumii s-ar alia pentru a forma o guvernare mondială”, relatează LCI: faimoasa „nouă ordine mondială”.

În realitate, acesta este pur și simplu un program al Organizației Națiunilor Unite, iar aceste fotografii au fost surprinse la diferite evenimente organizate pe tema acestui proiect. Broșa în cauză se referă la „Obiectivele de dezvoltare durabilă”, numele unei serii de măsuri definite de ONU pentru conservarea mediului, garantarea accesului tuturor la apă potabilă, eradicarea foametei în lume, realizarea egalității de gen etc.

„Goalkeepers”: sprijinul lui Bill Gates

Aceste 17 obiective globale au fost adoptate la Adunarea Generală a ONU din septembrie 2015 și au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016. Fundația Bill & Melinda Gates susține, de asemenea, acest vast proiect planetar și a stabilit un program numit „Goalkeepers”. În acest context, fondatorul Microsoft a purtat în mod repetat acest pin cu 17 culori. El poate fi achiziționat de pe site-ul Națiunilor Unite.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook