British Airways vinde opere de artă pentru a evita falimentul

British Airways vinde opere de artă pentru a evita falimentul

Aceasta este una dintre consecințele neașteptate ale crizei de sănătate. British Airways a decis să vândă o parte din colecția sa de artă. O inițiativă anunțată în iunie, care se concretizează prin vânzările programate acum. Pentru a depăși criza economică, compania britanică vinde mai multe tablouri și gravuri, scoase la licitație la Sotheby’s în două etape.

Șaisprezece lucrări vor fi oferite între 20 și 30 iulie în cadrul licitației online „Modern and Post-War”. Există tablouri ale artiștilor britanici, Terry Frost, Patrick Heron sau George Shaw, dar și gravuri de Damien Hirst, Marc Quinn și Julian Opie, precum și un portofoliu de Peter Doig.

Într-un comunicat de presă, președintele Sotheby’s Europe, Olivier Barker, consideră că această colecție de artă sărbătorește „ce este mai bun din arta britanică, cu cei mai mari reprezentanți ai acesteia din a doua jumătate a secolului XX”. Majoritatea lucrărilor scoase la vânzare sunt estimate la mai puțin de 15.000 de lire sterline (sau 16.500 de euro), dar una dintre ele este o excepție.

Un tablou estimat la 1 milion de dolari

Vedeta colecției, un tablou din 1982 de Bridget Riley, intitulat Cool Edge, va fi scos la vânzare pe 28 iulie, în cadrul „Rembrandt to Richter”. Cunoscută pentru compozițiile sale geometrice, Bridget Riley a contribuit la dezvoltarea Op art-ului (artă optică) în întreaga lume. Cool Edge ar putea aduce între 800.000 și 1.2 milioane de lire sterline companiei aeriane. Această lucrare a fost expusă anterior într-un salon de lux din aeroportul din Londra, Heathrow.

Pictura face parte dintr-o serie dedicată Egiptului. Această pânză este inspirată din picturile antice ale mormintelor egiptene descoperite în timpul călătoriilor artistului. Compania britanică mai are și alte piese din această serie.

În aprilie, British Airways a anunțat că este gata să disponibilizeze 12.000 de angajați, adică aproape 28% din forța de muncă.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook