Brazilia| Bolsonaro, acuzat că s-a prefăcut a fi bolnav de Covid-19 de către fostul președinte, Lula

Brazilia| Bolsonaro, acuzat că s-a prefăcut a fi bolnav de Covid-19 de către fostul președinte, Lula

A mințit Jair Bolsonaro? Fostul președinte brazilian Lula a declarat joi, 30 iulie, că îl suspectează pe actualul șef al statului că a pretins în mod fals că a fost infectat cu SARS-Cov-2 pentru „a promova” hidroxiclorochina.

„Cred că Bolsonaro s-a prefecut a fi contaminat pentru a promova acest medicament”, a spus Luiz Inacio Lula da Silva în timpul unei conferințe video. „Nu știu dacă are o miză (într-o companie farmaceutică), dar se comportă ca și cum este șeful laboratorului care produce medicamentul”, a adăugat el.

Lula, în vârstă de 74 de ani, a numit „iresponsabil” modul în care președintele Bolsonaro se ocupă de pandemie, pe care liderul de extremă dreaptă a minimizat-o în mod repetat. „Acesta este motivul pentru care ne aflăm în această situație la care nu văd o soluție pe termen scurt”, a adăugat fostul președinte de stânga (2003-2010), a doua zi după trecerea pragului simbolic de 90.000 de decese cauzate de coronavirus în Brazilia.

Prima Doamnă, Michelle Bolsonaro, de asemenea pozitivă

Jair Bolsonaro, în vârstă de 65 de ani, a anunțat că a fost testat pozitiv pentru Covid-19 pe 7 iulie și a spus în repetate rânduri că starea lui s-a îmbunătățit datorită hidroxiclorochinei. O poziție puternic criticată de specialiști, multe studii științifice arată că acest medicament nu are eficacitate împotriva virusului și poate provoca reacții adverse grave.

Joi, președinția a anunțat că prima doamnă, Michelle Bolsonaro, s-a dovedit la rândul ei pozitivă.

Încă din luna martie, Lula a criticat și relația lui Jair Bolsonaro cu omologul său american Donald Trump, de asemenea un fervent susținător al hidroxiclorochinei.

„Bolsonaro și ministrul său de externe (Ernesto Araujo) se comportă ca niște lingăi, nu am văzut niciodată o relație atât de servilă cu Statele Unite”, a denunțat el. „Sper ca poporul american să aibă luciditatea să nu voteze Trump” din nou la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului 2020, a încheiat fostul președinte.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook