Boris Johnson reușește să impună certificatele Covid, deși colegii de partid nu i-au susținut demersul

Boris Johnson reușește să impună certificatele Covid, deși colegii de partid nu i-au susținut demersul

Camera Comunelor a susținut planul guvernului britanic de a solicita permisele Covid pentru a oferi acces în spațiile aglomerate din Marea Britanie. Începând de miercuri, britanicii vor fi nevoiți să demonstreze că sunt vaccinați, testați negativ sau trecuți prin boală pentru a putea intra în cluburile de noapte sau în spațiile în care se adună mulțimi mari, inclusiv evenimente interioare cu peste 500 de persoane.

Boris Johnson s-a confruntat cu o revoltă umilitoare condusă de 99 de parlamentari conservatori care i-au respins planul de a introduce certificatele de vaccinare.

Johnson nu a reușit să-și convingă colegii de partid să susțină planul legat de certificatul Covid.

Amploarea rebeliunii – de departe cea mai mare din mandatul de premier al lui Johnson – ridică semne de întrebare cu privire la dorința premierului de a implementa restricții mai dure în zilele următoare, chiar dacă ele sunt recomandate de consilierii științifici ai guvernului.

Măsura legată de certificatele de vaccinare a fost totuși aprobată confortabil, cu 369 de voturi pentru și 126 împotrivă – dar numai cu sprijinul partidelor de opoziție. Numărul celor care s-au opus depășește cu mult majoritatea parlamentară a lui Johnson, de 79 – iar cei 56 de deputați trebuiau să declanșeze un vot de neîncredere.

Într-un al doilea vot, parlamentarii au aprobat extinderea măsurilor obligatorii de purtare a măștii pentru majoritatea locurilor interioare, inclusiv cinematografe și teatre, cu 441 la 41 de voturi.

Sursa: The Guardian

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook