Austria vrea să administreze doza trei a vaccinului anti-Covid și copiilor de 12 ani și peste

Austria vrea să administreze doza trei a vaccinului anti-Covid și copiilor de 12 ani și peste

Este posibil ca Austria să recomande în curând doze suplimentare copiilor cu vârste de 12 ani și peste, la patru luni de la a doua doză a vaccinului, spune ministrul Sănătății, Wolfgang Mueckstein. Decizia ar pune din nou Austria pe lista țărilor europene care acționează rapid în ceea ce privește vaccinarea copiilor. Unele dintre cele nouă provincii austriece au început să vaccinarea copiilor mai mari de cinci ani luna trecută, cu puțin timp înainte de decizia Agenției Europene pentru Medicamente (EMA).

„Consiliul Național de Vaccinare va recomanda, probabil, vaccinul de rapel, adică a treia doză de vaccin, de la vârsta de 12 ani”, declară ministrul Sănătății.

„Asta înseamnă că la patru luni după a doua injecție, toți cei cu vârsta de 12 ani și peste ar trebui să primească și vaccinul de rapel”, afirmă Mueckstein.

Aproximativ 69% din populația Austriei este complet vaccinată împotriva Covid-19, una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest. Guvernul condus de conservatori intenționează să facă vaccinările obligatorii.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook