Boris Johnson a refuzat să impună carantină, motivând că oricum „mor doar vârstnicii”, spune fostul său consilier

Boris Johnson a refuzat să impună carantină, motivând că oricum „mor doar vârstnicii”, spune fostul său consilier

Boris Johnson nu a dorit să dicteze măsuri de carantinare pentru a opri răspândirea coronavirusului și pentru a proteja vârstnicii, afirmă fostul său consilier Dominic Cummings. În plus, premierul britanic a negat că serviciul de sănătate ar putea fi suprasolicitat.

Cummings declară că Boris Johnson a refuzat să impună un al doilea lockdown toamna trecută, pentru că „persoanele care mor din cauza Covid au, de regulă, peste 80 de ani”.

Cosilierul politic, care consideră că guvernul este responsabil pentru mii de decese Covid care ar fi putut fi evitate, a menționat o serie de mesaje despre care spune că provin de la persoane apropiate lui Johnson.

Cummings spune că premierul a glumit pe seama faptului că vârstnicii „ar putea trăi mai mult dacă se îmbolnăvesc de Covid”, pentru că majoritatea celor care decedau erau deja trecuți de vârsta medie a speranței de viață.

Fostul consilier a declarat pentru BBC că premierul le-a spus oficialilor că nu ar fi trebuit să impună nici primul lockdown și că Johnson a trebuit să fie convins să nu mergă la întâlniri cu regina, în contextul regulilor de izolare.

„A spus că se va întâlni cu regina și i-am spus ‘despre ce tot vorbești’, bineînțeleg că nu poți să te vezi cu ea”, spune Cummings.

Un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson susține că premierul a luat „toate măsurile necesare pentru a proteja viețile și bunăstarea, ghidat de sfaturile oamenilor de știință”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook