Bill Gates, Elon Musk, Jeff Bezos, atacați de hackeri din domeniul criptomonedelor

Bill Gates, Elon Musk, Jeff Bezos, atacați de hackeri din domeniul criptomonedelor

Conturile de Twitter ale unor personalități americane, inclusiv Bill Gates, Elon Musk, Joe Biden, Barack Obama și companii mari precum Apple și Uber au fost victimele unei piraterii masive de criptomonede.

Mesajele, șterse rapid de pe conturile vizate, au invitat utilizatorii de internet să trimită Bitcoin către anumite adrese, pretinzând că vor trimite înapoi dublul sumelor transferate.

„Miercurea fericită! Ofer Bitcoin tuturor abonaților mei. Dublez toate plățile trimise pe adresa de Bitcoin de mai jos „, au putut citi urmăritorii lui Elon Musk de pe Twitter.

Twitter a confirmat „un incident de securitate” și a spus că lucrează pentru rezolvarea acestuia.

Conturile cofondatorului Microsoft, Bill Gates, șeful Amazon, Jeff Bezos, candidatul la alegerile prezindețiale din SUA, Joe Biden și fostul primar din New York, Mike Bloomberg, au postat mesaje cu conținut similar.

„Putem confirma că acest tweet nu a fost postat de Bill Gates. Aceasta pare să facă parte dintr-o problemă mai mare cu care se confruntă Twitter. Twitter este conștient de acest lucru și lucrează la securizarea contului”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Bill Gates pentru AFP.

Cota Twitter a scăzut cu 4% pe Wall Street în tranzacționarea electronică, după închidere.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook