Berlin| Proteste de amploare împotriva restricțiilor. Manifestanții au incendiat o clădire a Institutului Robert Koch

Berlin| Proteste de amploare împotriva restricțiilor. Manifestanții au incendiat o clădire a Institutului Robert Koch

Câteva sute de polițisti au fost desfășurați duminică, 25 octombrie, la Berlin, pentru a pune capăt unei demonstrații împotriva restricțiilor anti-coronavirus. Manifestanții au lansat un dispozitiv incendiar împotriva autorității sanitare responsabile cu lupta împotriva pandemiei.

Aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat în capitala Germaniei la apelul principalei mișcări din țară care contestă restricțiile, cum ar fi purtarea unei măști. Această mișcare poartă numele de „Querdenker” sau „Anticonformist”.

Poliția a interzis manifestația deoarece participanții nu au respectat regulile, cum ar fi distanțarea, purtarea măștilor sau gesturile de prevenție. În ciuda interdictiilor, participanții au mărșăluit prin centrul orașului în mai multe grupuri. Poliția a intervenit în cele din urmă pentru a opri manifestanții și a efectua verificări de identitate. „Întrucât un număr mare de oameni nu respectă ordinul nostru de evacuare, începem proceduri pentru încălcarea măsurilor de restricție anti-corona”, a declarat poliția locală pe Twitter.

Protestatarii – adunați cu ocazia unui summit mondial pe tema sănătății, organizat duminică seară la Berlin și dedicat pandemiei Covid-19 – au mărșăluit, printre altele, în fața clădirilor autorității naționale de supraveghere a sănătății, Institutul Robert Koch (RKI).

În timpul nopții, o clădire RKI a fost incediată. Poliția a declarat că examinează urmele „incendierilor motivate politic”.

Al doilea val al epidemiei continuă să escaladeze în Germania, o țară care până acum fusese relativ ocolită, în comparație cu vecinii săi. Numărul de cazuri noi în 24 de ore a depășit pragul de 10.000 duminică și două piețe de Crăciun, cele din Frankfurt și Erfurt, au fost anulate.

În plus, partidul conservator al Angelei Merkel, Uniunea Creștină Democrată CDU, are în vedere amânarea până în 2021 a unui congres programat inițial în decembrie și destinat să desemneze un posibil succesor al cancelarului.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook